De lessen

Een traditionele blokfluitles, bijvoorbeeld een blokfluitles bestaat uit een groep leerlingen,¬† een muziekdocent, een methode en een muziekinstrument. De methode is een verzameling oefeningen en liedjes die de leerling helpen om het muziekinstrument eigen te maken en de leerling kennis te laten maken met de geschreven muziek. Een voorbeeld van een een methode voor blokfluit is bijvoorbeeld: “Ik en mijn altblokfluit”

De docente van de blokfluitklas maakt gebruik van andere middelen om de leerlingen thuis te laten raken op het instrument blokfluit. Het bijzonder van dit instrument is dat je een familie blokfluiten tot je beschikking hebt die allemaal hetzelfde werken. In de individuele lessen wordt vooral gewerkt met de sopraan en de altblokfluit.

de leerlingen starten met individuele lessen die met verschillende (groeps)lessen aangevuld kunnen worden: Voorbeelden hiervan zijn:

  • ensemblelessen
  • theorie en compositie lessen
  • projecten met andere instrumenten
  • arrangeren
  • spelen met piano begeleiding

De leerlingen krijgen een “Ganassi tas” mee naar huis. Hierin zit om te beginnen een oefenboekje een kunststof sopraan en -altblokfluit, deze kan in de loop van de tijd aangevuld worden¬† met een e-reader met videolessen en ander materiaal

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *